E-Butik

Förtöjningsbom Alfa

Från: 4 800,00 kr

Frakt och moms tillkommer

Artikelnr: 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5005, 5036, 5037, 5060, 5061, 5062, 5063, 5064, 5065, Kategori:

Hamnabs kompletta robusta förtöjningsbom

Vi har tillverkat och utvecklat Alfabommen under många år. Vi har kommit fram till att en helsvetsad robust bom med flottör som inte har några ståldetaljer i vattnet håller längst. Våra bommar är populära hos båtklubbarna just för att de är relativt underhållsfria, robusta och det finns alltid reservdelar att få tag i. Att man dessutom kan köpa till upptagning av bommarna på vintern är ett plus.

Kan de då inte ligga i över vintern? Jodå de flesta låter sina förtöjningsbommar ligga kvar under vintern men om man tar upp bommarna ur vattnet över vintern så håller de längre. Isen är den faktor som kan ta sönder en bom i förtid. Flottören är den del som är mest känslig.

Förtöjningsbom helsvetsad i varmförzinkat stål. Bommarna levereras med integrerade flytkroppar med en rundad framkant som fungerar som avvisare. Finns som avslutsbom och gångbar med eller utan sträckmetall.

Frakt

Vi räknar ut frakten beroende på var ni bor så den komme att tillkomma på separat faktura. Det går också bra att hämta på vårat lager i Vallentuna eller själv beställa hämtning på eget fraktavtal. Kontakta oss om detta i så fall.

Valmöjligheter

Längd

Bestäm vilken längd ni vill ha på bommen. Båten skall inte sticka ut mer än 0,5-1 meter när den är förtöjd.

Vanlig eller ändbom

Den sista bommen kan vara rak på ena sidan så att man kan sätta ändbommen så långt ut på bryggan som möjligt. För de som vill kunna backa in båten är det en fördel att få ligga vid en eller två ändbommar.
Bommarna. går att vända på så det är ingen skillnad på höjer eller vänster ändbom.

Sträckmetall eller ej

Den yta som är i triangeln närmast bryggan kan antingen vara öppen eller klädd med sträckmetall (rutnät av metall) Fördelen är att man kan stå på nätet för att komma ombord på båten från sidan. Den som väljer öppen triangel kan själv tillverka en platta i trä att stå på.

Vinkelfäste eller T-järnsfäste

För den som vill att bommen inte skall vara flyttbar, till exempel om man har fast bredd på bryggplatser väljer alternativet vinkelfäste som skruvas direkt i bryggan. Vill man däremot kunna justera bredden på platserna när man byter båt eller byter båtplats är T-järnsfäste att fördra. Denna hänger på ett t-järn (köps separat) och genom att låssa på två bultar kan man sedan dra bommen sidledes.

Storlek

4,0 m, 4,5 m, 6,0 m, 8,0 m, 10,0 m, 12,0 m

Vanlig/Ändbom

Vanlig, Ändbom (H/V)

Med/Utan Sträckmetall

Utan sträckmetall, Med sträckmetall

Bombeslag

Vinkelfäste, T-järnsfäste

Avdelningar

Stäng