E-Butik

Toatömning Pellmac

255 000,00 kr

Kategori:
Pellmac K1 Septic Pump från Finska Pellos Marin ser ut som andra toatömningsstationer på utsidan men där har valt en annan teknisk lösning som enligt dem själva är överlägsen i både funktion och kvalitet.
Den stora utmaningen med toatömningsstationer är att det är ovana användare så utrustningen måste vara driftsäker och förlåtande. Den som förvaltar anläggningen vill inte var där och serva och laga när något gått snett. Det skall bara funka!
Pelmac pumpen är baserad på en membranpump och inte en impeller pump som övriga tillverkare använder sig av. Pumpen kan med klart bättre resultat hantera grövre avfall än en impellerbaserad teknik och är mer servicevänlig eftersom den inte har en impeller som man bör byta regelbundet.
Pelmac pumpar kan hantera i det närmaste gränslös torrdrift något som en impellerpump inte klarar. En impeller bör inte gå torr mer än maximalt 30 sekunder.
Pumpen har en kapacitet på 160 Ltr / min. I denna kapacitet ingår att pumpen klarar grövre avfall förutom vatten vilket är avgörande för en driftsäker funktion.
De flesta andra toatömningsstationer använder elmotorer medan Pellos har valt en kompressormotor med syfte till en långsiktig driftsäkerhet.
Prisskillnaden mellan konventionella toatömningsstationer och Pellos motiveras med att hållbarheten på ett membran är minst 10 år och enheten är mer servicefri och att den har en stor kapacitet i avfalls genomströmning. Vad är det värt för er att ha en driftsäker funktion i hamnen?
Hamnab installerar produkten åt er, men auktoriserad elektriker kopplar in den på elnätet. Pumpen kräver att det finns 3-fas utdraget till installationsplatsen

Avdelningar

Stäng