E-Butik

Gör en egen gångbar bom

200,00 kr

Moms och frakt tillkommer

Hållare för gångbar förtöjningsbom

Hållare för gångbar förtöjningsbom

Hållare för gångbar förtöjningsbom som tillbehör

Har du funderat på att köpa en gångbar bom och reagerat över att de kostade lite mycket?

Det finns förvisso en anledning till att gångbara bommar håller ett högt pris. Det är mycket stål som skall till och i och med det måste man ha mycket lyftkraft med hjälp av stora flottörer. Materialkostnaden är hög och de görs inte i så stora serier.  Utomlands är det mer vanligt med gångbara bommar.

Att göra en egen gångbar förtöjningsbom

Det finns ett enkelt sätt att komma lite billigare undan nämligen att använda en befintlig bom och lägga ett mindre trädäck på denna. Vi har tagit fram hållare för gångbar förtöjningsbom som kan sättas på 100×100 och 100×60 bommar.

Dessa sätts på utvalt avstånd och klämmer åt bommen med en genomgående bult med mutter. Ovan förtöjningsbommen på lägger man längsgående rillat virke och skruvar i varje fäste.

Beroende på hur lång din bom är och vilken vikt den skall klara kan du köpa till extra flottörer.

Mått

Hållaren är 435mm bred och 60mm djup. Hålen för att fästa gångbrädorna har CC 370mm och 220mm.

Tillvägagång

Börja med att välja ut hur tätt du vill sätta hållarna. Välj också hur många flottörer du vill ha. Dessa skall vara genomgående så att du kan sätta dem på olika ställen på bommen. Fäst hållarna med de medföljande bultarna. Det övre hålet passar bommar som är 100×60 och det undre bommar så har måtten 100×100.

Förslagsbis använder du två eller tre plankor i bredd. Fäst dessa med vagnsbult och en ordentlig bricka (följer ej med) alternativt försänk en bult. Klä gärna ner en kantbräda på sidan för att få en mer gedigen känsla.

Avdelningar

Stäng