E-Butik

Pontonkoppel

Från: 7 600,00 kr

Frakt och moms tillkommer

Nollställ
Artikelnr: 2060, 2061, 2062 Kategori:

Pontonkoppel till betongponton

De som har betongpontoner är ofta väl bekanta med dess förankring och behovet att besiktiga och utbyten. Men när man pratar om pontonkoppel upplever vi att kunskapen är mer be- gränsad. Här skall vi försöka sammanfatta det du behöver veta om pontonkoppel.

Om ni har två eller era pontoner som sitter i hop, antingen det är på längden eller i vinklar, sitter pontonerna samman med ett pontonkoppel. Beroende på leverantör och när pontonerna till- verkade så kan dessa se olika ut. Det som de har gemensamt är att det går spännbara vajrar mellan pontonerna och att det sitter gummidämpande element emellan dessa. Syftet är att det skall vara både starkt samtidigt som de skall kunna röra sig.

Beroende på storlek på ponton sitter det oftast 1, 2 eller 3 par vajrar i varje skarv.

Vajrarna utsätts för vatten och ryck och gummit stelnar med tiden. Därför behöver pontonkoppel som vilken förankring som helst bytas ut regelbundet. om ett pontonkoppel går av kan det generera stora skador på både ponton och båtar, därför byter man ut dessa innan de går av. Nackdelen med pontonkoppel är att man oftast bara kan inspektera spännbultar emedan vajrarna ligger inne i pontonen och syns inte förrän den går av.

Dimentionen på vajrarna kan variera men fås genom att mäta diametern på vajerlåset. Dagens vajerlås bruka vara M36. Är den mindre kan man gå upp en storlek om kanalerna medger detta. Dagens pontoner sätts i hop med kortvajrar men det nns äldre varianter med långvajer. Längden på vajern mäts normalt i spännt läge mellan ändarna.

Ett sett pontonkoppel pestår av två koppel med dubbla låsbultar (se bild) en bricka med samma hålradie som kopplet samt två gummibuffrar att klämma mellan pontonerna. Ju större pontoner och vågdämpare destå er pontonkoppelpar.

Artikelnummer

2 X 40 ton komplett

2060

4 X 40 ton komplett

2061

6 X 40 ton komplett

2062

M36 Total längd 68cm, Spännlängd 46-50cm Buffert: 45X18X15 Hål 5+5+11
Begär offert för äldre pontoner

Storlek

2 X 40 ton komplett, 4 X 40 ton komplett, 6 X 40 ton komplett

Avdelningar

Stäng