Finansiering brygga

Det finns olika sätt att finansiera er brygga

Olika föreningar har över tid olika möjligheter att finansiera sin brygga. En brygga är en stor investering men som sedan håller i många år. En Trä- betongbrygga beräknas hålla i ca 30 år och en betongponton det dubbla.

Föreningen har en stadig intäkt per år i form av medlemsavgift, sommar och vinter avgifter men kassan kanske inte klarar av en större investering på en gång.

Ett sätt att finansiera bryggan är att leasa den

Vi har ett avtal tillsammans med Svea Ekonomi där ni kan välja att dela upp betalningen på upp till 60 månader. Det gör att ni får en kontrollerad utgift under en längre period. Att finansiera er brygga är enkelt, vi hjälper till med att skriva ett avtal och sedan kommer fakturan att komma från Svea Ekonomi.

Efter leasingtiden slut köper ni bryggan för ett restvärde som vi kommit överens om från början. Det finns möjlighet att justera värdet på månadskostnaden och restvärdet.

Hyra av brygga

Att hyra en brygga är också ett sätt att finansiera en brygga under lite kortare tid. Det är inte helt ovanligt att vi tagit in bryggor i utbyte för en ny och då finns det möjlighet att kunna hyra en brygga av oss. Detta är bra då man under en kortare period behöver utöka sin kapacitet eller en akut situation där man måste få tid att tänka ut hur man vill göra framöver. Även i detta fall kan det finnas möjlighet att kunna köpa bryggan i efterhand.

Vi hjälper er med finansiering av bryggan

Fråga oss så sätter vi oss ner och finner en lösning som fungerar för er.

Räkna ut kostnaden för att finansiera en brygga

Vi använder ett gränssnitt direkt in mot Svea Ekonomi där vi fyller i önskat antal månader och den första förhöjda leasingkostnaden. Då får vi ut månadskostnaden och restvärdet för just er brygga. I dagsläget kan vi finansiera en brygga upp till 1.000.000 kr.